Suriname

Regeerakkoord 2010-2015

door Leo Klinkers (24-08-2010)

Op 21 augustus 2010 sloten de partijen die tezamen de regering Bouterse-Ameerali vormen een regeerakkoord. In slechts 5 pagina's - een voorbeeld dat navolging verdient - geven de Mega Combinatie, de A Combinatie en de Volksalliantie aan op grond van welke overwegingen zij hun gezamenlijke regeermacht zullen aanwenden ter versterking van de soevereiniteit, de rechtsstaat en de welvaart van Suriname.

Punt 15 van het regeerakkoord vermeldt het volgende: 'Verbetering van het investeringsklimaat, waaronder het treffen van maatregelen ter verbetering van de internationale ranking van Suriname (“ease of doing business”), het opzetten van industriehallen, free-zones en de instelling van One Stop Windows'. Zie hiervoor ook het door Klinkers opgestelde rapport Gemakkelijker kunnen ondernemen in Suriname.

Fundament politiek

Het fundament van de Politiek bestaat uit een

a. een Regeerakkoord dat de ambities en wensen van coalitiepartijen vastlegt,
b. een Regeringsverklaring waarin de regering bij monde van de President toelicht hoe men de ambitie en wensen van het Regeerakkoord tijdens de regeerperiode zal uitwerken.

Interessante artikelen

In deze rubriek staan interessante artikelen.

1. Humphrey Bendt MSc, Creatief leiderschap, innovatie en ondernemerschap. Surinaamse burgers willen meer kwaliteit voor hun geld. In: Dagblad Suriname van 4 januari 2008.
2. Nico Waagmeester, onder pseudoniem van Kabir de Visser, Etnisch inclusief. In: De Ware Tijd van 2 februari 2008.
3. Nico Waagmeester, onder pseudoniem van Kabir de Visser, De quantumsprong van ontwikkelingen. In: De Ware Tijd van 16 februari 2008.
4. Nico Waagmeester, VSB Nieuwslijn 527 van 2008.
5. Nico Waagmeester produceert als een van zijn meesterwerken een overzicht van de politieke, economische, sociale ontwikkelingen van Suriname. Zie zijn Terugblik Suriname 2007 voor een volledig en diepgaand overzicht van de state of the art in 2007.

Pagina 2 van 2

2
Volgende
Einde