Methode Klinkers Trilogie

Trilogie

beleid vakvereisten basis
Het boek Beleid begint bij de samenleving; Een zoektocht naar de menselijke maat. Over de essentie van interactief beleid maken (Lemma 2002) beschrijft stap voor stap de bestanddelen van de 'methode Klinkers', verduidelijkt en onderbouwd met vele praktijkgevallen.

Het laatste hoofdstuk van dit boek illustreert hoe gebrek aan vakmanschap in het politieke ambt ertoe heeft geleid dat het politieke systeem - na een periode van zo'n vijftig jaar - omstreeks 2000 aan het einde van een politieke levenscyclus is gekomen.

Klik hier voor de inhoudsopgave van Beleid begint bij de samenleving.

Bestellen van een digitale versie van Beleid begint bij de samenleving in pdf-formaat voor een bedrag van € 15,- (60 Srd) kan ook. Stuur een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met vermelding van uw gegevens.

Het boek Vakvereisten voor Politiek en Beleid. Geboden en verboden in alfabetische volgorde (KPPC 2003) bevat ruim 180 opstellen, alfabetisch gerangschikt, over onderwerpen van politiek, beleid en openbaar bestuur.

Niet alleen wordt in dit boek de 'methode Klinkers' opnieuw uitgelegd, maar het beschrijft ook kort en bondig hoe die zich verhoudt tot vele thema's die in het openbaar bestuur spelen.

Het beoogt met beknopte beschrijvingen inzicht te verschaffen in vele aspecten van het openbaar bestuur.

Klik hier voor de inhoudsopgave van Vakvereisten voor Politiek en Beleid.

Bestellen van een digitale versie van Vakvereisten voor Politiek en Beleid in pdf-formaat voor een bedrag van € 10,- (40 Srd) kan ook. Stuur een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met vermelding van uw gegevens.

Het boek Basis voor beleidsadvisering. Deontologie, toolkit en beelden (KPPC 2007) bestaat uit drie delen.

Het eerste deel gaat over de deontologie van de beleidsadviseur, een aantal regels waaraan een overheidsadviseur zich behoort te houden. Het tweede deel bevat verscheidene toolkits, die dienen als praktisch voorbeeldmateriaal.

Het derde deel behelst ten slotte pakweg honderd beelden/sheets, die we doorgaans gebruiken als cursusmateriaal.

Het derde boek is niet in papieren of digitale vorm verschenen, maar hebben we gegoten in de vorm van een cursus te volgen via e-learning.